Cum să asociezi vinurile cu felurile de mâncare nu e atât de dificil pe cât ți-ai putea imagina.
De cele mai multe ori, instinctul le potrivește natural, iar unele sunt mai permisive decât altele și nu-ți rămâne decât să mergi pe ce îți place.
CITEȘTE ȘI: Care parte a puiului este mai sănătoasă: Carnea mai albă sau carnea mai închisă la culoare
Mâncăruri cu ingrediente pământoase: vin roșu sau negru
Rețetele făcute cu ingrediente precum ciupercile și lintea au un gust deosebit cu vinuri roșii, cum ar fi Pinot Noir sau Feteasca Neagră, pline de savoare.
Pește gras sau pește în sos: vinuri albe, demidulci
E știut că peștele e delicios alături de un vin alb. Poți alege un Chardonnay, dar și o Fetească Albă pentru a complimenta o cină ușoară la care servești pește slab sau un pește gătit cu sos roșu.
Carne și fripturi suculente: Cabernet
În special pentru carnea roșie și pentru fripturile suculente, însoțite de sosuri, poți opta pentru un vin roșu în felul Cabernetului. Se însoțește bine și cu puiul sau curcanul, deci e o alegere numai bună apentru a impresiona invitații.
Fructe de mare și salate: Sauvignon Blanc
Pentru fructele de mare, Sauvignonul Blanc e perfect. Cu siguranță, poți opta și pentru un altul, dacă ai preferințe clare în materie de vinuri. Important e să însoțești aceste finețuri culinare cu un vin alb, pe gustul tău.
Mâncăruri cremoase, cu sosuri de smântână și brânză: vinuri seci Rose
Pentru mâncărurile bogate în sosuri grase, cremoase, fie că sunt îmbogățite cu carne sau se rezumă doar la legume și paste, recomandarea este să te orientezi către un vin rose sec.
CITEȘTE ȘI: Cât timp poate fi congelată carnea?
Carne la grătar și sosuri picante: Malbec
Iubitorii de grătare aleg de multe ori berea, însă pentru mâncărurile rafinate, recomandăm un vin roșu de genul Malbecului. Combinația e fascinantă și gustul de neuitat!